Kindercoach

Wat doet een kindercoach?
Als ouder wil je graag dat het goed gaat met je kind, dat het gelukkig is. Ondanks al je inzet kan het toch gebeuren dat het niet lekker gaat. Dat het bijvoorbeeld last heeft van onzekerheid, boosheid of piekeren. Dit kan een gevoel van machteloosheid en/of verdriet geven, zowel bij jouw kind als jou. Een kindercoach kan het kind dan ondersteunen.

Kindercoaching
Kindercoaching is een praktische, laagdrempelige en kortdurende begeleiding die op de toekomst gericht is. Het houdt zich minder bezig met de oorzaak van problemen. Het coachen van kinderen is maatwerk. Hoeveel tijd hiervoor nodig is, hangt van het kind en de hulpvraag af. Een algemene richtlijn is vier tot twaalf sessies. Een verwijzing van de huisarts is niet nodig. De kindercoach kan eventueel doorverwijzen naar een andere deskundige als de hulpvraag buiten zijn
werkterrein valt.

Wanneer ga je naar een kindercoach?
Kindercoaching is voor kinderen tussen de 4 en 16 jaar die even niet lekker in hun vel zitten. Dit kan komen door:
* Faalangst
* Boosheid/onvrede
* Verdriet
* Weinig of geen zelfvertrouwen
* Moeite met sociale contacten/vaardigheden
* Concentratieproblemen
* Pesten of gepest worden
* (hoog) gevoeligheid

Of er is sprake van één van de volgende situaties:
* Scheiding
* Rouwverwerking
* Problemen binnen het gezin

Deze lijst is zeker niet volledig, maar een opsomming van dingen of situaties die er kunnen spelen. Hierdoor kunnen er problemen ontstaan op het gebied van leren, opvoeding, gedrag of op sociaal-emotioneel vlak. Door een juiste aanpak kunnen deze problemen vaak relatief eenvoudig verholpen worden, zodat je kind weer gewoon lekker kind kan zijn.